Активіст Михайлик залишився без державної охорони

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Активіст Михайлик залишився без державної охорони

Facebook / Олег Михайлик

Громадському активісту Олегу Михайлику, на якого скоїли замах у вересні 2018 року, не продовжили надання державної охорони. Про це він сам заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Вони [Нацполіція] зняли надану мені державну охорону. Правильніше, просто не продовжили її надання після 24 січня. Напевно, вже успішно розслідували замах на вбивство, встановили і затримали замовників та посередників. Тільки ми про це так нічого і не знаємо», — заявив активіст.

11 січня Михайлика прооперували в Німеччині й вилучили у нього з легені кулю — речовий доказ у справі про замах на нього. Сам активіст кілька разів заявляв, що операція була узгоджена в німецькій клініці на два дні раніше — 9 січня. За його словами, операція відбулася пізніше тому, що німецькі правоохоронці тривалий час не отримували необхідних документів від українських колег.

«Таке складається враження, що вони навмисно підштовхують, щоб я попросив політичного притулку в одній з європейських країн. Просто не бажаючи знову потрапляти під кулі найманого вбивці. Обіцяю подумати», — додав Михайлик.