Мосійчук подав позови до суду проти Супрун і Гройсмана. Засідання має відбутися 15 лютого

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Мосійчук подав позови до суду проти Супрун і Гройсмана. Засідання має відбутися 15 лютого

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Виконуюча обовʼязки міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун заявила, що народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук подав проти неї два позови, в тому числі — позов за відсутність у неї повноважень до виконання обовʼязків міністра. Засідання суду заплановано на 15 лютого. Всього депутат подав чотири позови — два проти неї, і два — проти премʼєра Володимира Гройсмана. Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі.

Супрун повідомила, що Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав подібні позови і не задовольнив жоден з них. 2017 року судді цього суду ухвалили дві постанови, які встановили правомірність її призначення та виконання обовʼязків міністра охорони здоровʼя України.

Мосійчук, зі свого боку, на сторінці в Facebook зазначив, що впевнений у програші Супрун.

«Cупрун знає, що справді немає достатніх повноважень, щоб обіймати цю посаду. Знає, що програє цей суд. А тому вона використовує той останній жалюгідний аргумент, що й усі інші, хто немає чим мені заперечити — посилається на сфабриковану проти мене кримінальну справу та змонтоване відео. Фальшиві повноваження і фальшива аргументація», — написав він.

  • Виконуюча обовʼязки міністра охорони здоровʼя Уляна Супрун отримала пʼять повісток до Печерського суду на розгляд справ про адмінправопорушення.
  • Уляну Супрун викликали на допит у Генпрокуратуру . За її словами, це повʼязано із заявами колишнього ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана.