Екс-главі Фіскальної служби Продану дозволили зняти електронний браслет та виїжджати за кордон

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-главі Фіскальної служби Продану дозволили зняти електронний браслет та виїжджати за кордон

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

З колишнього виконувача обовʼязків голови Державної фіскальної служби (ДФС) Мирослава Продана рішенням суду зняли електронний браслет. Також йому повернули закордонний паспорт. Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Facebook.

Зазначається, що 4 лютого Солом’янський районницй суд Києва частково задовольнив клопотання САП про продовження строку дії процесуальних обов’язків Продана.

«Слідчий суддя, всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні обов’язків носити електронний засіб контролю та здати на зберігання документ для виїзду за кордон. Фактично судом надано можливість підозрюваному безконтрольно пересуватись та виїздити за кордон», — наголошують у САП.

Мотиви такого рішення поки невідомі, оскільки оголошено лише короткий його текст. У САП додають, що рішення слідчого судді оскарженню не підлягає.

  • Продан виконував обовʼязки голови ДФС з березня 2017 до вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як відносно попереднього керівника, Романа Насірова, почали розслідування, яке завершилося його відставкою.
  • 3 грудня 2018 року Соломʼянський районний суд Києва відпустив Продана на поруки .Він повинен був повідомляти суд про зміну місця проживання, здати свої паспорти, зокрема для виїзду за кордон, а також носити електронний браслет.
  • Екс-чиновника підозрюють у тому, що він з липня 2016 до червня 2018 року привласнив понад 89 млн грн.