Папа Римський вперше в історії католицької церкви провів месу в Арабських Еміратах

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Папа Римський вперше в історії католицької церкви провів месу в Арабських Еміратах

Gehad Hamdy / picture alliance via Getty Images

Папа Римський Франциск провів першу в історії католицької церкви месу на Аравійському півострові. У вівторок, 5 лютого, на стадіоні «Шейх Заєд» в Абу-Дабі зібралися близько 135 тисяч осіб, пише Associated Press.

Коли понтифік прибув на стадіон на своєму знаменитому папамобілі, з натовпу лунали крики: «Viva il Papa» (Хай живе, папа) та «Ми любимо тебе».

Організатори анонсували, що в заході візьмуть участь віруючі зі 100 країн, а також 4 000 мусульман — як свідчення величезного розмаїття 9 мільйонів осіб, які живуть в ОАЕ.

Проповідь Папа Франциск проголосив італійською мовою. А на гігантських екранах, встановлених на стадіоні, показували субтитри з перекладом арабською та англійською мовами.

«Швидше за все, вам нелегко жити далеко від дому, сумуючи за любовʼю своїх близьких і, можливо, також відчуваючи невпевненість у майбутньому. Але Господь вірний і не залишає своїх людей», — сказав понтифік.

За оцінками католицької церкви, 1 млн з 9 млн населення ОАЕ — католики. Майже всі вони є іноземцями, багато з яких залишили свої сімʼї вдома і приїхали в країну на роботу. Більшість віруючих в Арабських Еміратах — філіппінці та індійці.