Картину Бенксі, яка самознищилася, виставили в музеї в Німеччині. Відвідувачі можуть побачити її безкоштовно

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Картину Бенксі, яка самознищилася, виставили в музеї в Німеччині. Відвідувачі можуть побачити її безкоштовно

Eric Ward / Unsplash

Роботу Бенксі «Любов у сміттєвому баку», яка сама знищила себе після того, як була продана на аукціоні минулого року, виставили в німецькому музеї — після того, як чиновники переконалися, що її механізм самознищення більше не працює. Про це пише Reuters.

Спочатку картина була продана з аукціону під назвою «Дівчина з повітряною кулею». На ній було зображено молоду дівчину, що тримає червону повітряну кульку в формі серця. Робота стала найпопулярнішою в художника відтоді, як уперше була нанесена на лондонський міст Ватерлоо в 2002 році.

Але в той момент, коли молоток аукціоніста впав, прихований механізм всередині рами знищив половину картини, яка була продана за мільйон з гаком фунтів.

«Ми відкрили раму і знайшли подрібнювач, батарею, дроти і переконалися, що батареї були вилучені, а дроти обрізані», — сказав він після того, як куратори в білих рукавичках ретельно повісили роботу на нове місце.

Власник, анонімний європейський колекціонер творів мистецтва, погодився зробити покупку картини, яку художник офіційно перейменувала після її подрібнення, і тепер позичив її в музей Фридера Бурди в Баден-Бадені на місяць. Відвідувачі музею зможуть побачити її безкоштовно, оскільки Бенксі був прихильником демократизації мистецтва і вуличних малюнків. Як зазначив її новий власник, було б неправильно змушувати громадськість платити за це.

Картина буде експонуватися в місті до 3 березня, після чого її перемістять у Державну галерею в Штутгарті, яка також не буде стягувати плату за її перегляд.

  • В кінці листопада 2018 року судові пристави конфіскували 58 картин Бенксі з галереї Strokar. Виставка повинна була тривати з 7 до 30 грудня, але виявилося, що в організатора немає прав на експонування його картин. Представники Strokar заявили, що стали «жертвами шахрайства».
  • У Британії за шестизначну суму продали графіті Бенксі, намальоване в кінці грудня 2018 року на стіні гаража в Порт-Толботі.