Суд заборонив Супрун виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Суд заборонив Супрун виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя

Мусієнко Владислав\УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обовʼязки міністра охорони здоровʼя до остаточного рішення суду за позовом нардепа Ігоря Мосійчука («Радикальна партія Олега Ляшка»).

Про це сам Мосійчук написав на своїй сторінці у Facebook і опублікував ухвалу про забезпечення адміністративного позову.

«Заяву Мосійчука Ігоря про забезпечення адміністративного позову — задовольнити частково. Заборонити першому заступнику міністра охорони здоров’я Супрун Уляні вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я України», — йдеться в ухвалі.

Також суддя зазначив, що ця ухвала підлягає негайному виконанню. Її можна оскаржити протягом 15 днів.

Провадження в адміністративній справі проти Уляни Супрун за позовом Мосійчука суд розпочав 14 січня 2019 року. Нардеп тричі звертався до суду з заявою про забезпечення позову. З них двічі – 14 січня та 18 січня – йому було відмовлено.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що про ухвалу суду про забезпечення позову дізналися із засобів масової інформації.

«Консультуємося з юристами. Триматимемо в курсі. Працюємо!» — зазначили в МОЗ.

У кулуарах Верховної Ради нардеп Мосійчук зауважив, що в Україні відсутній міністр охорони здоров’я майже чотири роки. Він пояснив, що хоче, аби прем’єр-міністр Володимир Гройсман, керуючись Конституцією, вніс на розгляд парламенту кандидатуру на посаду голови МОЗ.

«Ми боремось не з Уляною Супрун, а боремось за життя і здоров’я українців. За нормальну систему охорони здоров’я. За те, щоб кожен українець мав право отримати належну медичну допомогу. Це не боротьба з Уляною Супрун. Не маю нічого персонально ні я, ні наша команда до Уляни Супрун. Маємо питання до тієї політики, яку вона проводила до сьогоднішнього рішення суду на посаді виконувача обов’язки міністра охорони здоров’я», — сказав Мосійчук.

  • Раніше Супрун повідомила, що Ігор Мосійчук подав до суду чотири позови — два проти неї, і два — проти премʼєра Володимира Гройсмана. Засідання суду заплановано на 15 лютого. Супрун також повідомила, що Окружний адміністративний суд Києва вже розглядав подібні позови і не задовольнив жоден з них. 2017 року судді цього суду ухвалили дві постанови, які встановили правомірність її призначення та виконання обовʼязків міністра охорони здоровʼя України.