Суд зняв арешт із майна екс-міністра Захарченка, оскільки воно належить іншій людині

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва зняв арешт із майна колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, оскільки воно належить іншій людині, яка заперечує свій звʼязок з екс-чиновником. Про це йдеться у рішенні суду.

Вказано, що нерухомість нідерландської компанії «Фонд Адміністративне бюро LVV», яку повʼязували з Захарченком, належить українському підприємцеві — бенефіціару компанії. Раніше він доводив у суді, що його звʼязки з екс-чиновником — це помилкова інформація з метою шантажу.

Виходячи з зазначеного номера справи, підприємцем є Кушнарьов Ігор Володимирович. У 2016 році він судився за публікації про монополізацію ринку оціночних послуг, у яких фігурували прізвища його та сина втікача екс-президента Віктора Януковича.

У ЗМІ стверджували, що підприємець брав участь у корупційній схемі, але зрештою він уклав угоду з журналістами і ті визнали, що інформація не відповідала дійсності. Також Кушнарьову пообіцяли компенсацію у 200 тис. грн.

Так, підприємець оскаржив арешт нерухомості Захарченка і переконав суд, що він законним чином став власником майна «Фонду Адміністративного бюро LVV». У підсумку суд зняв арешт із 20 земельних ділянок, трьох будинків, однієї квартири і двох машиномісць.

За даними журналістів-розслідувачів, «Фонд Адміністративне бюро LVV» є одним з міжнародних офшорів, на які записано майно колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. В лютому 2014 р. його оголосили в міжнародний розшук. Екс-міністра і його найближче оточення підозрюють у відмиванні 10,345 млрд грн через Смартбанк.

Проти Захарченка ведеться спецрозслідування. Його підозрюють у сприянні зловживанню владою та службовими повноваженнями працівникам правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню мітингів, що призвело до масових жертв серед мітингувальників під час Майдану в Києві 18—20 лютого 2014 року.