Facebook змусив музей Женеви прикрити наготу античних статуй

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Музею історії і мистецтва в Женеві (Швейцарія) довелося опублікувати фотографії античних статуй з написами «Цензура» на інтимних місцях через заборону Facebook, повідомляють РИА Новости.

За словами прес-секретаря музею Сільві Трелья-Детраз, на сторінці закладу у Facebook планували опублікувати знімок двох статуй для реклами виставки «Цезар і Рона». Але адміністрація Facebook надіслала листа, в якому вказала, що у статуї Венери Арлезіанської не прикриті груди, а солдат, який символізує перемогу Римської імперії над галльськими племенами, стоїть голим.

У своєму листі соцмережа зазначила, що не дозволяє рекламні пости, в яких присутня нагота, навіть якщо вона не несе сексуального характеру. «Це, зокрема, стосується і використання наготи для творчих або освітніх цілей», — наводить повідомлення від адміністрації cоцмережі агентство. У результаті фотографії опублікували з написами «Цензура».

Наприкінці 2018 року у Facebook запровадили нові правила для контенту про секс. Вони забороняють пошук сексуальних партнерів, чати та листування з сексуальним підтекстом, зображення оголеного тіла, обговорення поз у сексі та сексуальних уподобань.

У грудні минулого року theБабель поговорив з трьома секс-блогерами з України і Росії, яких вже заблокували в соцмережах, і запитав, скільки грошей і підписників вони втратили.