Порошенко підтримав Супрун, але рішення суду коментувати відмовився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Петро Порошенко заявив, що підтримує в. о. міністра охорони здоровʼя Уляну Супрун, яку Окружний адміністративний суд Києва усунув від виконання обовʼязків.

У той же час Порошенко відмовився коментувати дане судове рішення. «Хочу підкреслити, що я як президент коментувати рішення суду за законом не маю права. Хочу підкреслити, що пані Супрун має повну підтримку президента України», — заявив він на прийомі компаній-членів Американської торгової палати в Україні.

Крім того, Порошенко підтвердив наявність у голови МОЗ українського громадянства. «Хочу підкреслити і нагадати, що питання громадянства належить до виключної компетенції президента України. У мене нещодавно була зустріч з пані Уляною, і підкреслюю: пані Уляна є громадянкою України згідно з указом, який підписав президент України Петро Порошенко про надання їй українського громадянства. Крапка», — заявив президент.

Порошенко додав, що цінує те, що Супрун, уряд і парламент зробили у напрямі медичної реформи, а також подякував Супрун за сприяння у впровадженні сільської медицини.