Суд залишив під арештом банківські рахунки екс-глави Нацбанку Арбузова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва відмовився знімати арешт з банківських рахунків колишнього голови Національного банку Сергія Арбузова, якого підозрюють у розкраданні 200 млн грн.

У матеріалах судової справи вказується, що адвокати Арбузова подали клопотання про скасування рішення суду від 24 листопада 2014 року (про арешт рахунків в Укрексімбанку, Укрбізнесбанку та Ощадбанку), пославшись на те, що слухання проходило без екс-глави Нацбанку та його представників, а досудове розслідування неодноразово зупинялося.

Юристи наполягали на тому, що строки досудового розслідування спливли у кінці жовтня 2018 року, і вони не були продовжені в установленому КПК порядку. На їхню думку, це служить підставою для скасування арешту.

Суд відмовив адвокатам Арбузова, оскільки їхньому підзахисному інкримінується злочин, покарання за який включає конфіскацію майна.

Хто такий Сергій Арбузов?

Колишній глава Національного банку України (2010—2012), перший віце-премʼєр-міністр (2012—2014) і виконуючий обовʼязки премʼєр-міністра (з 28 січня по 27 лютого 2014). Після Революції Гідності Арбузов втік з України, а у квітні 2014 року Генпрокуратура відкрила проти нього кримінальну справу за підозрою у розкраданні майна.