Адвокати Януковича подали в Держбюро розслідувань заяву проти топ-чиновників України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Адвокати екс-президента Віктора Януковича подали до Державного бюро розслідувань заяву і 9 томів матеріалів, за якими звинувачують чинне керівництво України у втраті Криму і злочинах під час Євромайдану. Про це у Facebook написав адвокат Віталій Сердюк.

Заяву подано проти Олександра Турчинова, Андрія Парубія, Валентина Наливайченка, Арсена Авакова, Сергія Пашинського, Юрія Луценка, Юрія Сергєєва, Степана Полторака, Віталія Кличка, Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока й Ігоря Тенюха.

«Мова йде про втрату Криму, насильницьке захоплення влади, державну зраду, організацію масових вбивств на Майдані в 2014 році», — написав Сердюк.

У заяві згадуються судді Владислав Девʼятко, Максим Тітов, Костянтин Васалатій, а також прокурори Руслан Кравченко і Максим Крим.

За словами адвоката, матеріали зібрали під час участі в політичних процесах, повʼязаних із захистом Януковича. «Їх достатньо для формування проекту обвинувального акта, поданого органу досудового розслідування для полегшення роботи», — написав Сердюк.

На думку адвоката, для новоствореного Держбюро розслідувань ця справа стане «показником його незалежності від політиків, які керують країною».