Reuters: Тіла найманців «ПВК Вагнера», загиблих у Сирії після нальоту американців, не віддавали рідним два місяці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Тіла найманців «ПВК Вагнера», які загинули під час бойового зіткнення під сирійським містом Дейр-ез-Зор у лютому 2018 року, доставили в Росію тільки через два місяці, повідомляє Reuters.

Агентство зазначає, що у свідоцтвах про смерть були інші дати та обставини загибелі. Reuters розповів про випадки, коли тіла загиблих передавали сімʼям більш ніж через сім тижнів. Хоча до цього тіла передавали родичам протягом двох-трьох тижнів після загибелі, а дата смерті збігалася з тією, яку вони дізнавалися від товаришів загиблих по службі.

Reuters додає, що за реєстрацію смертей росіян у Сирії відповідає консульство Росії в Дамаску. При цьому понад 30 свідоцтв про смерть були видані після президентських виборів у Росії 18 березня 2018 року.

Російські найманці були ліквідовані в ніч із 7 на 8 лютого 2018 року силами ВПС США. За даними Пентагону, близько 300—500 бійців зведених військ підтримки Башара Асада атакували штаб-квартиру переважно курдського обʼєднання Сирійських демократичних сил (SDF) у районі міста Дейр-ез-Зор, але відступили після авіаударів коаліції. Там були і найманці «ПВК Вагнера», які втратили убитими, за деякими даними, до 200 бійців. Інформація про загиблих російською стороною максимально приховується, тому точна кількість убитих невідома.