Російські слідчі допитали двох українських моряків, захоплених біля берегів Криму

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Слідчі Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) допитали двох полонених українських моряків — Михайла Власюка і Юрія Безʼязичного, захоплених у Керченській протоці 25 листопада 2018 року. Про це повідомив адвокат та координатор команди захисту Микола Полозов у Facebook.

«Власюк і Безʼязичний ще раз заявили про те, що є військовополоненими. Під час допитів захистом було долучено низку заяв і клопотань слідству, у тому числі на надання телефонних переговорів і побачення з близькими», — написав адвокат.

За словами Миколи Полозова, російські слідчі за майже 2,5 місяці не дали жодного дозволу військовополоненим на побачення і телефонні переговори.

«Найчастіше особи, у чиєму провадженні перебувають кримінальні справи, зловживають своїм правом давати дозволи на побачення і дзвінки, і ставлять винесення подібних дозволів у пряму залежність від одержання необхідних для слідства показань», — зазначив Полозов.

  • Раніше стало відомо, що в наймолодшого з військовополонених українських моряків, утримуваних в російському СІЗО, Андрія Ейдера виявили віруси гепатитів В і С .Виписку з аналізами Ейдер отримав, коли вибував із СІЗО «Матросская тишина».