Пєсков: У Росії немає претензій до Віктора Януковича

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Пєсков: У Росії немає претензій до Віктора Януковича

Пресслужба президента російської федерації

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков стверджує, що у Росії немає жодних претензій до колишнього президента України Віктора Януковича. Про це пише Інтерфакс.

«Ні. До нього немає жодних претензій з боку російської держави», — заявив Пєсков на відповідне запитання журналістів.

Тоді у прес-секретаря Путіна запитали, на яких юридичних підставах Янукович перебуває на території РФ, адже громадяни України можуть перебувати на території країни до 90 діб без оформлення необхідних дозволів.

«Я не думаю, що на нього [Януковича] це поширюється», — додав Пєсков.

Він також зазначив, що у Москві до Віктора Януковича ставляться «однозначно як до колишнього президента України».

Щодо статусу, в якому Янукович перебуває на території країни, Пєсков сказав: «Мені це потрібно уточнити, питання цікаве».

  • Колишній президент Віктор Янукович 6 лютого дасть в Москві прес-конференцію. Вона відбудеться у Міжнародному мультимедійному прес-центрі МІА «Росія сьогодні» о 13:00 за київським часом (о 14:00 за Москвою). Тема — актуальні питання української політики.
  • 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та в пособництві у веденні агресивної війни і засудив до 13 років увʼязнення заочно. Разом з тим суд виправдав його за звинуваченням у пособництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.
  • Захист Януковича заявив, що оскаржуватиме вирок .