«Все побудовано на брехні і ненависті». Янукович з Москви вперше прокоментував вирок суду

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Все побудовано на брехні і ненависті». Янукович з Москви вперше прокоментував вирок суду

Светлицький Сергій / УНІАН

Колишній президент Віктор Янукович вперше прокоментував вирок Оболонського суду Києва, який визнав його винним у державній зраді і в посібництві у веденні агресивної війни.

«Вирок, усім зрозуміло, був написаний під диктовку влади. І той тиск, який був на суд, був безпрецедентний. Вирок не має нічого спільного з законом. Суцільні порушення Кримінального процесуального кодексу. Все побудовано на брехні і ненависті», — сказав Янкович під час прес-конференції в Москві.

  • 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді і в посібництві у веденні агресивної війни та засудив до 13 років увʼязнення заочно. Разом з тим суд виправдав екс-президента України за звинуваченням у посібництві посяганню на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.
  • Захист Януковича заявив, що буде оскаржувати вирок.
  • Сам Віктор Янукович 24 січня не був присутній під час оголошення вироку і не виходив із судом на відеозвʼязок. Його адвокат Віталій Сердюк заявив, що колишньому президенту України зробили операцію, і він проходить реабілітацію.
  • Янукович також двічі не виступав у суді з останнім словом до оголошення вироку. Як стверджують його адвокати, він травмувався під час гри в теніс.