«Мене кинули як лоха». Янукович звинуватив у зраді країни ЄС, які допустили його відсторонення від влади

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Екс-президент — втікач Віктор Янукович звинуватив представників країн Євросоюзу у зраді за те, що вони у лютому 2014 року обманом примусили його підписати угоду з українською опозицією, а після визнали законним його відсторонення від влади.

«20 і 21 числа я розмовляв з [Володимиром] Лукіним, з представником Росії. Він мені сказав: «Невже ви вірите, що ці угоди будуть виконані?». Я сказав: «Так, я хочу вірити, що на такому рівні, коли приїжджають представники європейських країн, то вони будуть виконані». [...] На жаль, я помилився, а Лукін мав рацію. Як це можна назвати? Мене обдурили. Зрадили. Або як говорять сучасні українські політики, мене кинули як лоха», — сказав Янукович під час прес-конференції в Москві.

Він зазначив, що відповідальність за його відсторонення тепер несуть і країни ЄС. Він також додав, що жодного разу не отримував від них відповіді на свої запитання.

«Я б хотів, щоб вони мені публічно відповіли. Чому я багато разів до них звертаюся... від цих країн, від лідерів немає відповіді. Як вони 21 числа підписали зі мною угоду і 21 числа вже озброєні молодики захопили Кабмін, Верховну Раду. [...] А наступного дня схвалили [відставку]... ну ви ж зі мною підписали угоду, ну дайте відповідь, ну хоча б напишіть — спасибі за листа», — сказав він.