«Захищати те, чого немає?» Гриценко відповів на позов від Луценко про захист честі і гідності

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Кандидат у президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко у відповідь на позов про захист честі і гідності, який проти нього подала нардеп від БПП Ірина Луценко, у Facebook поставив питання про те, чи є честь у неї та у її чоловіка, генпрокурора Юрія Луценка.

«Захищати те, чого немає? Горе-прокурор з Жінкою Тисячоліття пішли проти мене в суд, захищати «честь і гідність», — заявив Гриценко, додавши, що, на його думку, нардепу і генпрокурору варто було захищати активістів і журналістів, і згадав убитих Катерину Гандзюк і Павла Шеремета.

  • 29 січня Анатолій Гриценко в інтервʼю журналісту Дмитру Гордону заявив, що в 2014 році не ховав свого сина від армії, на відміну від генпрокурора Юрія Луценка, президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова. Він сказав, що якби високопосадовці відправили своїх синів на війну, то не було б спекуляцій на крові і війна вже б закінчилася.
  • У відповідь на це генпрокурор зазначив, що використання сімʼї для політичної дискредитації є неприпустимою поведінкою. Луценко дав 24 години Гриценку для вибачення, заявивши, що його син пішов у 2014 на фронт добровольцем.
  • 30 січня Анатолій Гриценко у своєму Facebook приніс вибачення синові Луценка. При цьому політик там само заявив, що не буде вибачатися перед генеральним прокурором Юрієм Луценком, назвавши його «патологічно брехливим».
  • 5 лютого стало відомо, що депутат Верховної Ради Ірина Луценко (БПП), яка є дружиною генерального прокурора Юрія Луценка, подала в суд позов про захист честі і гідності проти Гриценка.