Генпрокуратура розслідує заклики Медведчука до зміни конституційного ладу на зʼїзді партії «Опозиційна платформа — За життя»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Генеральна прокуратура перевірить заяви керівника «проросійської організації», який на зʼїзді партії закликав до посягання на територіальну цілісність України.

«Більш складними [для перевірки] є люди, які формально свої заклики до зміни конституційного ладу маскують під псевдозаконні форми. Наприклад, коли один керівник проросійської організації, який у себе на зʼїзді закликає до того, що на Донбасі повинна бути автономія [...] зі своїми урядом і парламентом, що це означає? Ми розглядаємо такі заяви як інформаційну підтримку іноземної держави-агресора і терористичних угруповань», — заявив генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції, однак не вказав прізвище автора заяв.

Він зазначив, що згідно зі ст. 111 КК (держзрада), такі заяви підпадають під інформаційну підтримку дій та вимог терористів.

Найімовірніше йшлося про зʼїзд партії «Опозиційна платформа — За життя», який відбувся 29 січня і на якому голова організації «Український вибір» Віктор Медведчук пропонував «вирішення» конфлікту на Донбасі з урахуванням відповідності Мінським угодам та чинній Конституції України.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган підтвердила theБабелю, що мова йшла саме про заяви Медведчука.