Луценко оприлюднив висновки експертизи про причетність Януковича та силовиків до загибелі учасників Євромайдану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив висновок експертизи, який доводить звʼязок між діями екс-президента Віктора Януковича та керівництва силових органів і загибеллю протестувальників у лютому 2014 року. Генпрокурор зачитав його на засіданні комітету Верховної Ради з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

Луценко зачитав висновок держаної експертизи на питання, чи спричинили дії, рішення та накази керівників силових органів тяжкі наслідки для громадян, які перебували на Майдані.

«Прийняті рішення та вчинені дії Президента України, Верховного головнокомандувача Збройними Силами Януковича Віктора Федоровича, посадових осіб СБУ Якименка, Тоцького, Ганжі, Потієвського, Щеголєва, міністра оборони Лебєдєва, Генштабу Замани, Ільїна, МВС Захарченка, Ратушняка, Мазана, Федорчука та внутрішніх військ Шуляка, Конопляника, Миколенка про підготовку та проведення 18—20 лютого 2014-го року в центральній частині міста Києва антитеррористичних заходів, з використанням при цьому особового складу, зброї, спецзасобів та спецтехніки перебуває у прямому причинному звʼязку з настанням наслідків, зокрема у вигляді: загибелі учасників зібрань та військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, спричинення їм тілесних ушкоджень, а також пошкодження майна», — йдеться у висновках експертизи.

Генпрокурор додав, що цей висновок означає необхідність продовження заочного засудження, що дасть можливість притягнути цих осіб до відповідальності.