The Telegraph: Третій російський агент залишився у Великій Британії після замаху на Скрипаля

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Третій російський агент, причетний до отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері минулого року, залишився у Великій Британії після замаху. Про це повідомляє газета The Telegraph з посиланням на джерела.

«Російський офіцер військової розвідки — під вигаданим імʼям Сергій Федотов — того самого дня вирушив у Велику Британію, як і двоє кілерів, які скоїли замах на Сергія Скрипаля», — пише видання.

За даними газети, Федотов повинен був летіти назад в Москву тим ж рейсом, що й отруйники Скрипаля. Але тепер, згідно з джерелами, стало відомо, що Федотов скасував реєстрацію на літак, свою і багажу, перед вильотом.

  • Сергія і Юлію Скрипалів отруїли в Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинувачує в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Журналісти встановили, що під призвіщем Боширов ховається полковник ГРУ Анатолій Чепіга, а псевдонім Олександр Петров використовує військовий лікар Олександр Мішкін.