СБУ заявила, що не стежить і не прослуховує кандидатів у президенти

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Служба безпеки України заперечує звинувачення в тому, що її співробітники незаконно стежать чи прослуховують кандидатів у президенти. Про це заявила речниця СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

«Служба безпеки України з відповідальністю заявляє, що жодних дій оперативно-розшукового або процесуального характеру, які б обмежували права і свободи осіб, зареєстрованих кандидатами в президенти, не здійснювала», — повідомила вона і не виключила, що з наближенням виборів кількість подібних безпідставних заяв на адресу відомства може збільшуватись.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що спецслужба у межах своєї компетенції уважно вивчить усі обставини, які можуть свідчити про можливі правопорушення щодо кандидатів. Він обіцяє зробити це у максимально стислі терміни і тому чекає відповідних заяв та матеріалів від кандидатів у президенти.

  • 6 лютого з трибуни під час засідання Верховної Ради нардеп Віктор Чумак — керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — заявив, що у передвиборчому штабі політика знайшли п’ять пристроїв для прослуховування .
  • «У мене величезний сумнів, що це може поставити якась приватна правоохоронна структура. Я думаю, без втручання держави тут не обійшлося. Але до кого звертатися? До генерального прокурора? До керівника Служби безпеки України, який прослуховує тут практично всіх депутатів», — заявив Чумак.