Посол Україні в Ірані та міністр екології. НАЗК назвало топ-10 порушників антикорупційного законодавства

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Посол Україні в Ірані та міністр екології. НАЗК назвало топ-10 порушників антикорупційного законодавства

Міністерство закордонних справ України

Національне агентство з питань запобігання корупції склало рейтинг 10 порушень антикорупційного законодавства в Україні у січні 2019 року, до якого увійшли посол в Ірані, депутати місцевих рад, голова Конституційного суду, міністр екології та інші.

Загалом у січні 2019 року НАЗК зафіксувало 291 порушення, що майже в 2,5 рази більше за показник минулого місяця.

На першому місці рейтингу — два висновки НАЗК про декларування завідомо недостовірних відомостей надзвичайним і повноважним послом України в Ірані Сергієм Бурдиляком.

«За результатами перевірки декларацій, поданих дипломатом за 2015 та 2016 роки, загалом встановлено недостовірні відомості на суму понад 1,2 млн грн. Про це повідомлено Національне антикорупційне бюро», — зазначили в НАЗК.

На другому місці — депутат Чернівецької міської ради Ромео Скрипа. Агентство встановило, що політик подав у декларації за 2016 рік недостовірні відомості на суму понад 670 тис. грн. Висновок НАЗК про ознаки кримінального правопорушення передано до поліції.

На третьому та четвертому місцях — два адмінпротоколи за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, а на п’ятому місці —адмінпротокол за подання недостовірних відомостей.

Закривають топ-10 порушень голова Конституційного суду Станіслав Шевчук і міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Пресслужба НАЗК

Пресслужба НАЗК

  • Національне агентство з питань запобігання корупції склало 16 адміністративних протоколів на проректора з адміністративно-господарської роботи Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Петра Ковальова.
  • З 4 лютого НАЗК запустило реєстр корупціонерів .За його допомогою можна отримати інформацію від кадрових служб про стягнення та судові рішення, які набули чинності. Також у ньому можна побачити осіб, притягнутих до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності.