Рада відкрила засідання і одразу пішла на перерву: депутати від «Радикальної партії» і «Батьківщини» заблокували трибуну

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У четвер, 7 лютого 2019 року, на ранковому засіданні парламенту депутати мали розглянути законопроект про зміни до Конституції щодо закріплення курсу України в ЄС і НАТО. Однак народні депутати фракцій «Радикальної партії» і «Батьківщини» вимагали перерви і почали блокувати трибуну.

Пізніше спікер Верховної Ради Андрій Парубій оголосив перерву на 30 хвилин і запросив голів фракцій на нараду для проведення консультацій.

Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко написала у Facebook, що депутати хочуть зірвати голосування.

«Наша пісня гарна — починай спочатку. Радикали і «Батьківщина» повторюють ганебний сценарій зриву засідання ВР. Так само вони діяли в день введення воєнного стану. Блокування трибуни, зрив роботи ВР, вимога перерви.

Мета — у будь-який спосіб перетворити важливий день на балаган. Зірвати голосування за НАТО і ЄС», — написала вона.

  • У Верховній Раді після прийняття законопроекту про перейменування церков сталася бійка між групами народних депутатів від «Опозиційного блоку» і «Народного фронту». Сутичка почалася, коли Нестор Шуфрич зірвав з трибуни плакат з написом: «Агента Путіна Медведчука — під суд!»