Єдність церкви, освіта та залучення молоді до церкви. Предстоятель ПЦУ Епіфаній назвав три ключові завдання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній заявив, що три ключові завдання для нього — це збереження єдності православної церкви, повернення духовної освіти та залучення молоді до церкви.

Про це він розповів в інтервʼю журналу «Новий час».

«Перше — зберегти єдність, яка була задекларована на Обʼєднавчому соборі. Друге — звернути особливу увагу на освіту. Оскільки я був ректором, для мене це питання дуже важливе, освіта — наше майбутнє. Третє завдання — це молодь, яку ми повинні залучити до церкви. Але без духовної освіти, в цілому без розвитку освіти, ми не зможемо цього зробити», — заявив митрополит Київський і всієї України.

Епіфаній також висловив сподівання, що українські лаври самостійно перейдуть до ПЦУ протягом декількох років.

«Думаю, що це станеться протягом наступних років, можливо, навіть року. Я б хотів, щоб лаврські ченці самостійно прийшли до усвідомлення того, що немає іншого шляху, крім шляху обʼєднання», — сказав він.

За словами митрополита, після Обʼєднавчого собору та отримання Томосу він жодного разу не спілкувався з представниками Російської православної церкви чи Української православної церкви Московського патріархату, оскільки вони не бажають вести діалог.