Аваков: 11 кандидатів у президенти попросили надати їм охорону

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вже 11 кандидатів у президенти попросили, щоб Національна поліція надала їм охорону. Про це повідомляє «Канал 24».

«Зараз у кожного кандидата в президенти від нас пропозиція: він має можливість звернутися в Національну поліцію для того, щоб отримати поліцейську охорону для реалізації своїх повноважень кандидата в президенти. Таких людей вже 11, які скористалися цією пропозицією», — зазначив Аваков на засіданні парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

«Питання забезпечення охорони не підлягають розголошенню через специфіку організації заходів безпеки. Плюс є фактор персональних даних — хай самі 11 кандидатів кажуть чи зверталися вони чи ні.» — прокоментував theБабелю директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко питання про те, хто саме з кандидатів просив виділити йому охорону.

  • 6 лютого з трибуни під час засідання Верховної Ради нардеп Віктор Чумак — керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти від партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — заявив, що у передвиборчому штабі політика знайшли пʼять пристроїв для прослуховування.
  • «У мене великий сумнів, що це може поставити якась приватна правоохоронна структура. Я думаю, без втручання держави тут не обійшлося. Але до кого звертатися? До генерального прокурора? До керівника Служби безпеки України, який прослуховує тут практично всіх депутатів», — заявив Чумак.
  • Служба безпеки України заперечує звинувачення в тому, що її співробітники незаконно стежать чи прослуховують кандидатів у президенти.