«Там не долари, а інші активи. Які — дізнаєтеся пізніше». Насіров приховував $300 тисяч на рахунку в Великій Британії

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Колишній голова Державної фіскальної служби і кандидат у президенти Роман Насіров протягом трьох років приховував $300 тисяч на своєму банківському рахунку у Великій Британії. Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов, пише «Слідство.інфо».

«Рахунок був відкритий у фінансовій установі Королівства Великої Британії і Північної Ірландії і належить обвинуваченому протягом останніх трьох років», — сказав прокурор.

Зараз у Великій Британії триває судовий процес стосовно цього рахунку, і місцеві правоохоронці просили заблокувати його.

За словами прокурора, Насіров про це дізнався і вказав суму у своїй декларації кандидата в президенти. Проте в декларації, яку він подавав перед звільненням (і в усіх попередніх) ці кошти Насіров не вказував.

У четвер, 7 лютого, прокурори САП подали клопотання про арешт цих коштів. «За результатами розгляду заявленого клопотання суд, на прохання сторони захисту, оголосив перерву до 11:00 год. 14 лютого 2019 року для ознайомлення сторони захисту із клопотанням прокурора та підготовку пояснень», - йдеться у повідомленні на сторінці САП в Facebook.

У декларації Насірова як кандидата в президенти зазначено $297 тис. на рахунку у фінансовій установі Interactive Brokers.

Адвокати Насірова попросили відкласти розгляд клопотання про арешт коштів підзахисного.

«У нас не було достатньо часу, щоб підготуватися до клопотання», — сказав адвокат Насірова Олександр Лисак.

Наступне засідання суду має відбутися 14 лютого 2019 року.

«Я цей рахунок не декларував, тому що там не долари, а інші активи. А які саме — дізнаєтеся пізніше », — сказав Насіров. Чому в декларації вказані саме долари, він не відповів.