У США 52-річний фотограф домагався і ґвалтував моделей, частина з них були неповнолітніми

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У США 52-річний фотограф домагався і ґвалтував моделей, частина з них були неповнолітніми

FBI

ФБР та інші правоохоронні органи США розшукують потенційних жертв фотографа, якого звинувачують у тому, що він фотографував оголеними неповнолітніх моделей і ґвалтував багатьох з них, можливо, ще з 1994 року. Про це пише NBC News.

52-річний Роберт Арнольд Кестер, також відомий під іменами Bert Kay, Rhake Winter і Qitooly, був заарештований у Карлсбаді, штат Каліфорнія, в листопаді 2018. Йому висунули звинувачення за 23 пунктами, серед яких сексуальне насильство над дітьми і виробництво дитячої порнографії.

У ФБР заявили, що Кестера звинувачують у домаганні до моделей, яких він фотографував, зокрема й до тих, кому ще не виповнилося 18 років.

Підозрюється, що він здійснював ці злочинні дії з 1994 аж до свого арешту.

Кестеру висунули звинувачення у зґвалтуванні після того, як він привів чотирьох дівчат на свою ферму за містом, дав їм наркотики й напав на них.

Кестер також був звинувачений 30 січня судом в окрузі Ямгілл, штат Орегон, у вчиненні кримінальних злочинів за участі чотирьох передбачуваних жертв, одна з яких неповнолітня. Звинувачення включають зґвалтування першого ступеня та інші злочини на сексуальному ґрунті, а також спонукання іншої людини проковтнути наркотичну речовину. Кестер володіє фермою в окрузі Ямгілл, повідомили в ФБР.

За словами окружного прокурора цього округу Бреда Беррі, в штаті Орегон відомо про чотири жертви, і правоохоронці підозрюють, що їх «набагато більше».

«Він привозив моделей з інших штатів в Орегон, доставляв їх у готель, де їх повинні були фотографувати», — заявив Беррі на прес-конференції.

«Ми шукаємо інформацію від людей, які, можливо, були жертвами або від тих, хто може знати людей, які були жертвами», — сказав він.

Передбачувані жертви були виявлені в багатьох містах на всій території Сполучених Штатів. ФБР також закликали всіх, у кого є інформація про потенційних жертв або щодо цієї справи, звертатися в органи влади.

  • 81-річного американського актора, коміка і продюсера Білла Косбі засудили до тюремного увʼязнення за зґвалтування з застосуванням наркотиків.
  • Щонайменше чотири жінки звинуватили нобелівського лауреата і колишнього президента Коста-Ріки Оскара Аріаса Санчеса в сексуальних домаганнях. Звинувачення були названі найгучнішими в кампанії #MeToo в Латинській Америці на сьогоднішній день.