Компанія Gucci розгнівала соцмережі джемпером з «блекфейсом». Пізніше вона вибачилася, а товар вилучили з сайту

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Через расистський скандал компанія Gucci відкликала свій джемпер з магазинів після того, як користувачі соцмереж заявили, що він нагадує «блекфейс», повідомляє The Guardian.

Чорний трикотажний джемпер з «балаклавою» на нижню частину обличчя, у якій прорізаний рот з яскраво-червоними губами, коштує $890.

Користувачі соцмереж були обурені цим джемпером, і особливо тим, що його презентація відбулася під час Місяця афро-американської історії (Black History Month) в США.

Користувачка Twitter 2TUN зазначила, що в 2019 році всі модельєри повинні точно знати, чи річ має вигляд расистської. Вона заявила, що компанії слід найняти чорношкірих дизайнерів, щоб не припускатися таких помилок у майбутньому.

Італійський бренд приніс свої вибачення і сказав, що цей джемпер буде прибраний з сайту.

«Ми вважаємо, що різноманітність є фундаментальною цінністю, яка повинна повністю підтримуватися, поважатися і перебувати в авангарді кожного рішення, яке ми приймаємо. Ми цілком віддані розширенню різноманітності у всій нашій організації», — йдеться в офіційному зверненні компанії з приводу інциденту.

Згідно з повідомленням компанії, ця історія є «потужним навчальним моментом для команди Gucci».