З фігуранта справи про стрілянину в Княжичах суд зняв усі зобовʼязання

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
З фігуранта справи про стрілянину в Княжичах суд зняв усі зобовʼязання

Соколовська Інна / УНІАН

Печерський районний суд Києва скасував останнє зобовʼязання, покладене на фігуранта справи про перестрілку в Княжичах, полковника поліції, екс-начальника карного розшуку ГУ Нацполіції у Києві Леоніда Куряту. Про це йдеться в рішенні суду.

29 січня минув строк зобовʼязання Куряти повідомляти в правоохоронні органи про своє місцезнаходження, і Печерський суд не став продовжувати для нього термін дії цього зобовʼязання.

Суд визначив, що зараз немає ризику того, що Курята може покинути країну, спробувати знищити докази у справі про перестрілку або натиснути на свідків, оскільки він справно виконував все, що вимагалося від нього в межах його зобовʼязань.

В розслідуванні інциденту в Княжичах Куряту підозрюють у перевищенні повноважень, умисному вбивстві і замаху на умисне вбивство.

Як пояснила в коментарі theБабелю адвокат Тетяна Батюсь, згідно з українським законодавством та практикою ЄСПЛ, тяжкість злочинів, у вчиненні яких підозрюють людину, не є підставою для того, щоб суд продовжував йому запобіжний захід або строк дії зобовʼязань.

  • 30 січня 2018 року Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід Куряті з нічного домашнього арешту на особисте зобовʼязання.
  • З листопада 2018 року Курята очолює поліцію міста Бахмут Донецької області.
  • Розслідування у справі про стрілянину в Княжичах завершено, і зараз фігуранти знайомляться з матеріалами справи. Після цього розпочнеться розгляд справи по суті.
  • У ніч на 4 грудня 2016 року у Київській області, в селищі Княжичі під час спецоперації із затримання банди грабіжників сталася перестрілка між працівниками державної охорони та поліцейської групою затримання. У результаті загинули пʼятеро правоохоронців.