Коммерсантъ: Росія відправить у Київ двох спостерігачів-жінок для моніторингу виборів в Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Російська Федерація відправляє до Києва двох спостерігачів на вибори в Україні, повідомляє російська газета «Коммерсантъ», проте не вказує джерело цієї інформації.

«Москва зі свого боку теж вирішила йти до кінця в конфлікті через спостерігачів. Як стало відомо «Ъ», 11 лютого росіянки Христина Богданова з Російського фонду вільних виборів і Єлизавета Борисова з Російського громадського інституту виборчого права прилетять до Києва для моніторингу виборів під мандатом БДІПЛ [Бюро з демократичних інститутів і прав людини]», — йдеться в повідомленні.

Видання зазначає, що кандидатури спостерігачів обрані не випадково. Чоловіків з Росії у віці 16—60 років українські прикордонники часто розвертають назад, пояснюючи це міркуваннями безпеки або зовсім без пояснення причин. Але в цьому випадку в Україну їдуть жінки, які є співробітницями неурядових організацій, з чіткою метою — участь у міжнародній моніторинговій місії.

«З урахуванням відносин з Україною Росія могла б відмовитися від участі у спостережній місії БДІПЛ, але вирішила цього не робити», — пише «Коммерсантъ».