Вуді Аллен подав до суду на Amazon за те, що компанія відмовляється випускати його фільм. Він вимагає сплатити йому $68 млн

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Володар «Оскара» Вуді Аллен подав позов на $68 млн проти компанії Amazon. У компанії відклали дистрибуцію його фільму «Дощовий день у Нью-Йорку» (A Rainy Day in New York). Адвокати вважають, що студія відмовилася від контракту через «необґрунтовані звинувачення проти Аллена 25-річної давнини». Про це пише Deadline.

«У червні 2018 року Amazon відмовився від угоди, маючи намір розірвати її без будь-яких правових підстав, знаючи, що такі дії завдають істотної шкоди Аллену, інвесторам, а також артистам і команді, які брали участь в зйомках», — йдеться у скарзі з посиланням на порушення контракту, подану юристами від імені Аллена і його Gravier Productions до федерального суду.

«Amazon намагалися виправдати свої дії, посилаючись на 25-річне необґрунтоване звинувачення проти Аллена, але факт наявності звинувачень був відомий компанії до того, як були укладені чотири окремі угоди з Алленом, і в будь-якому випадку це не дає підстав розривати контракт», — також сказано в заяві.

Amazon доки ніяк не коментує ситуацію.

Судовий розгляд розпочався після того, як Amazon вирішили відкласти дистрибуцію романтичної комедії «Дощовий день у Нью-Йорку». Зйомки фільму закінчилися ще півроку тому, дату виходу поки не називали.

  • Модель і актриса Бебі Христина Енгельхардт розповіла, що коли вона була підлітком, у неї був таємний роман з кінематографістом Вуді Алленом. Дівчині тоді щойно виповнилося 16 років.
  • Звинувачення в сексуальному насильстві режисера проти Вуді Аллена висунула його прийомна дочка Ділан Ферроу. За її словами, це сталося ще в 1992 році, коли їй було 7 років. Сам режисер категорично це заперечує.