«Партія регіонів» через фіктивну фірму перерахувала Манафорту $750 тис. Генпрокуратура отримала доступ до «чорної бухгалтерії»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа і колишній радник екс-президента Віктора Януковича Пол Манафорт отримав $750 тисяч від «Партії регіонів» через фіктивну компанію. Генеральна прокуратура отримала доступ до документів з «чорної бухгалтерії» для проведення розслідування.

У матеріалах суду вказано, що доступ ГПУ отримала ще наприкінці грудня 2018 року.

Генпрокуратура розслідує факти розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах особами з Кабінету міністрів та інших органів, які були членами «Партії регіонів» чи призначалися на вищі державні посади за квотами «регіоналів».

Сума грошей була перерахована компанією Neocom Systems Limited (Беліз) на рахунок компанії Davis Manafort за договором від жовтня 2009 року за нібито поставку 501 одиниці компʼютерної техніки. Договір з Манафортом укладав директор Neocom Systems Limited Євген Касеев.

На допиті Касєєв як свідок заявив, що не має ніякого стосунку до Neocom Systems Limited і ніяких документів не підписував. Він також заявив, що на нього зареєстрована компанія «Апрель Лимитед», до реєстрації і діяльності якої він нібито не причетний. Компанія теж фігурує у справі про перерахування коштів.

Генпрокуратура подала до суду клопотання про те, щоб отримати доступ до документації «Апрель Лимитед» і встановити особи причетних до діяльності фіктивної компанії.