Facebook вирішив зʼєднати оптоволоконним кабелем США і три країни Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Компанія Facebook за підтримки Google до кінця року планує прокласти підводний оптоволоконний кабель, який повинен зʼєднати узбережжя Нью-Джерсі в США з Данією, повідомляє The Irish Times.

Проект Havfrue також передбачає два відгалуження від цього кабеля до Ірландії і Норвегії. Ірландська компанія Aquacomms вже запросила урядову ліцензію для підводних робіт на океанічному шельфі. Як повідомляє видання, влада графства Мейо, розташованого на атлантичному узбережжі Ірландії, днями видала дозвіл на будівництво необхідної інфраструктури в затоці Блю-Бей, у місці, де трансатлантичний кабель «вийде на сушу».

The Irish Times додає, що ірландська частина проекту оцінюється в суму €7,5 млн, загальну ж суму Havfrue поки не розголошують. Планується, що кораблі-прокладчики працюватимуть в Атлантиці в період з березня до вересня, з урахуванням погодних умов та інших факторів.

Видання зазначає, що Google і Facebook підтримують такі проекти, тому що їхня потреба в просторі і телекомунікаційних мережах настільки висока, що «їм дешевше інвестувати у створення своїх власних мереж».