НАБУ завершило розслідування «газової справи» депутата-втікача Онищенка. Справа йде до суду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) завершило розслідування в «газовій справі» втікача народного депутата Олександра Онищенка. Про це на прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«Днями нарешті закінчено справу по Онищенку. Це останній такий великий шматок тієї справи, по якій фігурував і глава ДФС [Роман Насіров] та інші службовці «Укргазвидобування», причетні до схеми розкрадання майже 3 мільярдів гривень», — сказав він.

Ситник додав, що справу закінчено, і днями обвинувальний акт передадуть до суду.

У чому звинувачують Онищенка?

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм усім повідомили про підозру. Під час розслідування заарештували €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на загальну суму 315 млн грн.

Сам Онищенко вже більше 2 років переховується від українського правосуддя.