З наступного тижня поліція майже вдвічі збільшує кількість радарів TruCAM на дорогах

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
З наступного тижня поліція майже вдвічі збільшує кількість радарів TruCAM на дорогах

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

З 11 лютого Національна поліція збільшить до 50 кількість радарів для вимірювання швидкості TruCAM, повідомляє в Facebook перший заступник департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Білошицький також опублікував карту, де позначені чинні та нові пости, на яких встановлять радари. Серед іншого, радари зʼявляться в Дніпрі і Харкові, а в Києві TruCAM запрацює на Набережному шосе.

Заступник голови патрульної поліції нагадав, що поряд з постами будуть стояти попереджувальні знаки, а також службовий автомобіль із синіми проблисковими маячками.

«Незважаючи на відкритість, на сьогодні зафіксовано вже більше 43 тис. любителів поганяти. Притягнули до відповідальності», — написав Білошицький.

  • 8 жовтня минулого року поліція почала використовувати радари TruCAM .Перший тиждень вони працювали у тестовому режимі. Поліцейські з цими пристроями вийшли на 11 автодоріг у 13 областях і Києві.
  • Радар TruCAM може вимірювати швидкість на відстані до 1 200 метрів, працює до 15 годин без підзарядки. Має карту памʼяті на 16 тис. відеороликів, або 40 тис. фото. Робить до 3 фотокадрів за секунду.
  • Від попереднього радара «Візир» його відрізняє те, що ТrиСAM має лазерне наведення — вузький промінь, який практично зводить до нуля можливість захоплення сусіднього автомобіля, що зменшує кількість помилок. «Візир» працює за принципом радіолокації і тому часто захоплює сусідній автомобіль.