Партія «Сила людей» вимагає від Гнапа не балотуватися у президенти від її імені

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Політрада партії «Сила людей» закликала журналіста Дмитра Гнапа, якого партія висунула кандидатом у президенти, не балотуватися від її імені. Про це повідомляється на сторінці партії в Facebook.

«Політична рада партії «Сила Людей» вирішила публічно звернутись до Дмитра Гнапа з вимогою відкликати свою заяву про згоду балотуватися кандидатом на посаду президента України від ПП «Сила Людей» задля демонстрації політичної зрілості та відповідальності, а також для забезпечення повернення грошей застави на рахунок партії», — йдеться у заяві.

У разі відмови Гнапа партія вирішила негайно скликати Всеукраїнський з’їзд з цього питання.

Після повернення грошей на рахунки партії політрада планує повернути гроші кожному за особистою заявою, а залишок використати на проведення передвиборчої кампанії до Верховної ради.

Навколо Гнапа виник скандал. Кандидата в президенти звинуватили у присвоєнні €9 тис., які він обіцяв передати на потреби української армії. Ці гроші — частина премії, яку його проект «Слідство. Інфо» отримав у 2015 році. Пізніше Гнап пообіцяв перерахувати ці кошти як благодійний внесок на рахунок «Слідства. Інфо».