Подання на зняття недоторканності з нардепа Дейдея Генпрокуратура повернула до САП

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Подання на зняття недоторканності з нардепа Дейдея Генпрокуратура повернула до САП

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник підтвердив, що Генпрокуратура повернула у Спеціальну антикорупційну прокуратуру (САП) подання на зняття недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея («Народний фронт»). Про це Ситник розповів на прес-брифінгу.

Коментуючи повернення подання на Дейдея в САП, Ситник зазначив, що навряд чи до виборів президента Рада проголосує за зняття недоторканності з нардепів, якщо справи стосуються е-декларацій.

«Я вам скажу свою думку. Я не вірю в те, що найближчим часом можливе рішення парламенту про зняття недоторканності саме в категорії справ про електронне декларування. Тобто до виборів позитивних результатів не буде в цій категорії справ», — розповів Ситник.

  • 21 червня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко вніс у Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Євгена Дейдея. За словами генпрокурора, в діях парламентаря вбачають ознаки незаконного збагачення. Проте Верховна Рада не дала згоду на залучення Дейдея до кримінальної відповідальності.
  • Як повідомляє «Слово і Діло», за словами прес-секретаря Генпрокуратури Андрія Лисенка подання на Дейдея повернули в САП через «недоліки», які не дозволили б йому отримати достатньої підтримки в парламенті.