«Вирішить зʼїзд». Журналіст Гнап не відмовлятиметься від участі у виборах президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кандидат у президенти журналіст Дмитро Гнап заявив, що питання про його участь у виборах президента від імені партії «Сила людей» мусить вирішувати зʼїзд політсили. Про це він написав у Facebook, коментуючи заклик «Сили людей» не балотуватися від імені партії.

Гнап нагадав, що рішення про участь у виборах приймалося після його перемоги у праймеріз. «А остаточне рішення про мою участь у президентських виборах ухвалював зʼїзд партії. Тому, попри заяву політради, найважливішою в цьому питанні є думка зʼїзду. Де я готовий відверто і відкрито про все поговорити», — написав журналіст.

Журналіст вважає, що зніматися з президентських перегонів не правильно. «Адже багато людей повірили в те, що ми можемо зруйнувати цю систему. Вони пожертвували на це свої гроші. То ж чи варто здаватися після першої атаки на нас? Думаю, ні», — прокоментував Гнап.

На думку Гнапа, у цій ситуації «не варто ухвалювати поспішних рішень». «А слідувати процедурам. У нас є Центральна контрольно-ревізійна комісія, яка може провести перевірку і надати свої висновки зʼїзду. На її питання я теж готовий відповідати, якщо такі будуть», — додав Гнап.

Крім цього, кандидат у президенти повідомив, що станом на вечір пʼятниці 8 лютого не отримав від екс-колег з проекту «Слідство.Інфо» реквізити для переказу коштів.

Навколо Гнапа спалахнув скандал. Кандидата в президенти звинуватили у присвоєнні €9 тис., які він обіцяв передати на потреби української армії. Ці гроші — частина премії, яку його проект «Слідство. Інфо» отримав у 2015 році. Пізніше Гнап пообіцяв перерахувати ці кошти як благодійний внесок на рахунок «Слідства. Інфо».