Бельгія готова підтримати санкції проти Росії за захоплення українських моряків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Бельгія підтримає санкції проти Росії за захоплення українських кораблів та моряків у Чорному морі 25 листопада минулого року, написав у Facebook нардеп, голова делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Арʼєв.

Нардеп розповів про зустріч з міністром закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерсом. «Цікава і відверта розмова, з якої ми дізналися, що Бельгія підтримає санкції проти російських громадян, причетних до атаки на українські військові судна в Керченській протоці та захоплення екіпажу», — написав Арʼєв.

При цьому Рейндерс заявив, що будувати стіну з Росіює не варто. «Я зауважив, що ми будуємо не стіну, а військову фортифікацію, і будувати чи ні та що саме, залежить лише від того, в якій ситуації перебуває та чи інша країна», — додав Арʼєв.

Бельгійський міністр підкреслив, що готовий дослухатися до позиції України в Раді Європи стосовно російського питання і погодився, що Росія має зробити суттєві кроки в деокупації Криму та виконанні Мінських угод для того, щоб її делегація повернулася в ПАРЄ без санкцій.

  • 25 листопада 2018 року російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з іще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь і захопили кораблі, на яких перебували 24 моряки. Екіпаж потрапив у полон. Троє військових були поранені.
  • Спецпредставник США Курт Волкер зявив, що США і ЄС можуть ухвалити нові санкції проти Росії вже в лютому, напередодні річниці анексії Криму.