В Генуї зносять міст Моранді, від обвалу якого загинули 43 людини. Віадук ріжуть на частини і спускають вниз

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
В Генуї зносять міст Моранді, від обвалу якого загинули 43 людини. Віадук ріжуть на частини і спускають вниз

Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

В Генуї почали зносити міст Моранді, від обвалення якого в серпні 2018 року загинули 43 людини. Про це повідомив премʼєр-міністр Джузеппе Конте, передає La Stampa.

Залишки 38-метрового мосту розбирали інженери компанії «Omini e Fagioli», починаючи з 8 ранку. Міст розріжуть на сегменти і демонтують. 9 лютого «вниз пішов» перший відрізок дороги, який пережив катастрофу, він буде поступово опускатися на землю. Швидкість спуску становить 5 метрів на годину, висота подолання — близько 45 метрів.

Компанія-підрядник, яка керує знесенням Моранді, розмістила прапор Генуї на зрізаній конструкції, перш ніж змусити її звалитися на землю.

Перед початком робіт було проведено випробування — технічні фахівці підняли частини вагою понад 800 тонн для перевірки канатів, домкратів і противаг, встановлених між вежами мосту.

«До кінця 2019 року ми зобовʼязані відбудувати міст, тоді нам доведеться почекати ще кілька місяців, щоб його відкрити. Ми покажемо, що італійська система працює», — заявив премʼєр Джузепе Конте.

Міністр інфраструктури Данило Тонінеллі зазначив, що новий міст буде готовий до початку 2020 року.