Вночі: будинок Авакова обстріляли феєрверками, полоненим українським морякам присвоїли офіцерські звання, а принц Філіп відмовився від водійських прав

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Активісти обстріляли будинок Авакова феєрверками

Біля будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова активісти протестували, вимагаючи розслідувати вбивство громадської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомили на сторінці активістів у Facebook. В акції брало участь близько 50 осіб, вони скандували «свободу політвʼязням». Пізніше вони обстріляли спецкомлекс «Фортеця», де проживає Аваков, феєрверками.

Активістів С14 затримали на Контрактовій площі, але потім відпустили

На Контрактовій площі під час акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» затримали групу активістів. Там же планувалося виступ кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Під час її виступу учасники ініціативи планували провести акцію. Правоохоронці затримали групу осіб — учасників руху С14. Бо виявили у них «зеленку, ножі та газові балончики». Пізніше адвокат Масі Найєм на своїй сторінці в Facebook написав, що затриманих відпустили.

Двом українським військовополоненим морякам присвоїли офіцерські звання

Українським військовополоненим Богдану Головашу і Владиславу Костишину присвоїли первинне офіцерське звання «лейтенант». Про це пише ТСН. Лейтенантські погони і кортики командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко вручив родичам курсантів.

Принц Філіп вирішив відмовитися від водійських прав у 97 років

Чоловік королеви Великої Британії Єлизавети II принц Філіп прийняв рішення відмовитися від водійських прав. 97-річний принц вирішив добровільно здати свої документи. Про це пише NBC. Це сталося після того, як 17 січня він потрапив у серйозну аварію, а через два дні сів за кермо автомобіля, не пристебнувши ремінь безпеки.