Голова Нацполіції Києва вибачився за співробітника, який крикнув «Ложись, бандера!»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Керівник національної поліції Києва Андрій Крищенко сказав, що правоохоронець, який крикнув «Ложись, бандера!» при затриманні активістів біля Подільського райвідділу поліції Києва буде покараний, і що така поведінка неприпустима. Про це він розповів на прес-конференції Нацполіції.

Він зазначив, що йому соромно, і що він просить вибачення за дії цього співробітника. Також зазначив, що ці працівники поліції будуть покарані.

Крищенко розповів, що не може назвати імен співробітників у рамках досудового розслідування.

Раніше заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко назвала неадекватними дії співробітників правоохоронних органів під час подій у Києві 9 лютого.

«Поліція повинна захищати громадський порядок. Але її дії до мітингувальників були неадекватними.

І, звичайно, ми очікуємо від нових поліцейських і нової моралі. В Україні Бандера — це імʼя українського героя, а не лайка. Особовий склад силових структур повинен це знати», — написала вона.

  • У ніч на 10 лютого біля будинку Арсена Авакова активісти провели акцію, вимагаючи розслідувати вбивство Катерини Гандзюк. Під будинок міністра приїхали близько 50 чоловік, вони скандували «Свободу політвʼязням!». Пізніше спецкомлекс «Фортеця», де проживає Аваков, обстріляли феєрверками.
  • 9 лютого в Києві на Контрактовій площі під час зустрічі кандидата в президенти від партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала членів «С14» і активістів з плакатами «Хто замовив Катю Гандзюк?». 40 затриманих доставили в Подільське районне відділення поліції. Згодом їх відпустили.
  • Державне бюро розслідувань почало перевірку за фактом перевищення службових повноважень співробітниками спецпідрозділу поліції, які застосували силу проти активістів.