Зниклий капітан заарештованого російського судна «Норд» повернувся у Крим

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Володимир Горбенко, капітан заарештованого російського судна «Норд», який зник у січні 2019 року, як виявилося, повернувся до Криму. Про це пишуть РИА-Новости, посилаючись на інформацію від матері моряка.

«Син вдома. Повернувся ще в суботу. Почувається нормально», — зазначила вона.

Мати Горбенка зазначила, що він живий і здоровий, виглядає добре і «питань попросив не ставити».

  • Поліція оголосила в розшук капітана заарештованого російського судна «Норд» Володимира Горбенка. Інформація про розшук Горбенка зʼявилася на сайті Міністерства внутрішніх справ 4 лютого.
  • За даними МВС, капітан російського судна зник 26 січня в місті Мелітополь Запорізької області.
  • Пошук зниклого веде мелітопольський відділ поліції.
  • 30 січня в звʼязку з зникненням капітана Володимира Горбенка поліція Мелітополя відкрила кримінальну справу про умисне вбивство. Адвокат капітана Олександр Руденко заявив, що справа є процедурною частиною у випадку зникнення людини.
  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня 2018 року. На ньому перебували десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території і незаконному вилові риби.
  • 30 жовтня 2018 року сім моряків «Норду» повернулися у Крим. Російська сторона заявила, що їх обміняли на сімох українських моряків. Але українська сторона назвала це маніпуляцією.