Священики Житомирської єпархії заявляють про погрози з боку митрополита Московського патріархату

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Священики Житомирської єпархії повідомляють про погрози з боку ієрарха Руської православної церкви (РПЦ) в Україні митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона. За їхніми словами, він закликає священнослужителів до покаяння за перехід у Православну церкву України (ПЦУ) і розсилає погрози в смс-повідомленнях.

«Митрополит Віссаріон попереджає, що у громади, які перейшли від нього, будуть прибувати російські священики і люди, які можуть допомогти покаятися», — повідомили в єпархії.

Також наголошується, що Овруцька єпархія Московського патріархату проводить агітацію в парафіях і забороняє священиків-«перебіжчиків».

«Від діяльності митрополита Віссаріона вже постраждали смт. Гранітне, с. Маклаївка, с. Федорівка Малинського району. Такий же тиск виявляється і в інших районах Житомирської області», — йдеться у заяві обласної єпархії ПЦУ.

сайт Житомирської єпархії Православної Церкви України

В єпархії нагадали, що погрози та залякування суперечать основам християнської віри, додавши, що перехід у ПЦУ відповідає законодавству України і канонам Православної церкви.