Британка назвала транссексуала чоловіком. Її заарештували, допитали і залишили під слідством

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У Великій Британії 38-річну Кейт Скоттоу заарештували на очах у її дітей і доставили у вʼязницю на сім годин після того, як вона назвала в мережі транссексуальну жінку чоловіком. Про це пише Daily Mail. Її опитали в поліцейському відділку, взяли у неї відбитки пальців і ДНК і залишили під слідством.

Через два місяці після арешту, 1 грудня, їй все ще не повернули конфісковані мобільний телефон і ноутбук, що, за її словами, ускладнює її навчання в магістратурі з судової психології.

Місіс Скоттоу написала на форумі для батьків Mumsnet, що її заарештували прямо на очах у її дітей і вручили судову постанову, яка забороняла їй називати свого обвинувача чоловіком.

«Потім мене протримали сім годин у камері без санітарних зручностей (що, як я сказала, мені було потрібно), після чого допитали, а потім відпустили під слідство ...Я була заарештована за переслідування і зловмисне спілкування, тому що я звернулася до когось у Twitter і помилилася з його статтю», — написала вона.

Підтверджуючи арешт, поліція заявила: «Ми серйозно ставимося до всіх повідомлень про зловмисне спілкування».

Письменник Грем Лінеан отримав усне попередження про переслідування з боку поліції Західного Йоркшира після того, як активістка-трансґендер Стефані Хейден повідомила про те, що він звертається до неї за її попереднім імʼям і займенником у Twitter.

Саме скарги міс Хейден призвели до арешту і судового переслідування місіс Скоттоу. У документах суду йдеться, що підозрювана писала у Twitter «наклепницькі повідомлення» про транссексуала: називала її чоловіком, підробкою, расистом, ксенофобом і шахраєм.

Стверджується також, що вона використовувала облікові записи під двома іменами для «переслідування, наклепу і публікації принизливих і наклепницьких твітів» про міс Хейден.

Місіс Скоттоу заперечує, що вона переслідувала або наговорювала на міс Хейден, і каже, що у неї є «дійсне і розумне переконання», що людина «практично не може говорити про зміну статі», але заступник судді Джейсон Коппел видав тимчасову заборону, що забороняє їй публікувати будь-яку особисту інформацію про міс Хайден у соціальних мережах, «посилаючись на неї як на чоловіка» або повʼязану з її «колишньою чоловічою ідентичністю».