«Підробляли заяви на громадянство». Угорщина порушила 370 справ проти українців

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Угорщині порушили 370 кримінальних справ стосовно українців, які шахрайським шляхом отримали громадянство країни. На кінець січня 2019 року предʼявили звинувачення за 156 справами.

Про це повідомив генпрокурор Угорщини Петер Полт у відповіді на запит голови опозиційної партії «Демократична коаліція» (DK) Агнеша Вадаі, передає «Мукачево.net».

«Процедура була розпочата, коли виявилося, що заявник отримав громадянство без знання угорської мови, а також коли іспит на знання мови здавала підставна особа», — пояснив Полт.

На даний момент ведеться 60 розслідувань. Судові рішення вже винесли у 108 справах. У Генпрокуратурі Угорщини однак не повідомили, чи будуть українці позбавлені громадянства.

Напередодні Агнеш Вадаі звернувся у Генпрокуратуру з вимогою почати розслідування проти українців, які оформили фальшиву прописку і отримали громадянство обманом.

У «Демократичній коаліції» раніше заявляли, що на сході Угорщини зареєстровано багато українців, які будуть фальсифікувати результати парламентських виборів у країні, що відбулися 8 квітня 2018 року.

Лідер партії DK Ференц Дюрчань до цього показав будинок біля угорського кордону, у якому «прописано» понад 200 українців. Угорська опозиція також вимагала перевірити всіх українців в країні, які отримують пенсію від Угорщини.