Аукціон з продажу російського судна «Норд» втретє зірвався

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Аукціон з продажу арештованого в Азовському морі російського риболовецького судна «Норд» втретє не відбувся. Про це повідомляється на сайті СЕТАМ — системи електронних торгів арештованим майном, створеної Міністерством юстиції.

Аукціон мав відбутися сьогодні, 11 лютого. Однак шість учасників торгів не сплатили гарантійного внеску. Цього разу стартова ціна судна була майже 1,36 млн грн. Ще в листопаді 2018 року корабель хотіли продати за понад 1,6 млн грн, а у грудні — за майже 1,4 млн грн.

Попередні торги вже двічі не відбулися, оскільки жоден з зареєстрованих учасників не сплатив гарантійного внеску.

Судно побудоване в 1989 році в місті Азов (Ростовська область, РФ). Його довжина — 23,6 м, ширина — 6,5 м. Потужність головного двигуна — 165 кВт. Чиста місткість — 32 т.

Свого часу, у зв’язку з подіями у Криму, «Норд» був незаконно захоплений Російською Федерацією.

  • Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня. На ньому перебували десять моряків. У квітні Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду та виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.
  • У Мінʼюсті заявили, що судно було занадто дорого утримувати, тому його передали Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА). Гроші від продажу «Норду» повинні були піти на рахунок АРМА у державному банку.