Вбивство Гандзюк: голова Херсонської облради Мангер відповів на звинувачення Генпрокуратури

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якому 11 лютого оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, відкидає всі звинувачення Генеральної прокуратури і називає справу проти нього політично мотивованою. Про це він сказав у коментарі телеканалу «112 Україна» у себе вдома в Херсоні, куди правоохоронці прийшли з обшуком.

«Я з Катериною взагалі не був знайомий. І ніяких зв’язків з нею не було. І «зв’язки», які сьогодні малюються в пресі деякими політичними силами, комусь таки потрібні. Я зараз в очі можу сказати нашим глядачам і всім людям, що цю людину я не знав, я з нею не спілкувався. І ми взагалі ні в роботі, ні в політиці з нею не перетиналися», — стверджує Мангер.

Голова Херсонської обласної ради також заявив, що взяв безстрокову відпустку до закінчення слідства і готовий співпрацювати з правоохоронцями.

«Я готовий відповідати на всі питання слідчих. Я відкритий до слідства і не збираюсь нікуди їхати, тікати і буду співпрацювати на 100% зі слідством», — додав він.

  • Підозру Мангеру вручили 11 лютого у присутності адвоката за місцем його проживання в Херсоні. Його планують доставити до Печерського райсуду Києва для арешту. Зараз голова Херсонської обласної ради перебуває у Херсоні, де тривають слідчі дії.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. 6 листопада Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію (ТСК) для розслідування нападу на Гандзюк та інших активістів.
  • Раніше Служба безпеки України оголосила у розшук Олексія Левіна (справжнє прізвище — Москаленко) — ключового підозрюваного у справі про вбивство радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. За словами нардепа Мустафи Найєма (БПП), Левін виїхав з України в Домініканську республіку. Раніше він був засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком, теж Олексієм Москаленком. Вийшов на свободу у червні 2016 року за так званим «законом Савченко».
  • У середині листопада 2018 року суд заарештував колишнього помічника депутата Верховної Ради Миколи Паламарчука (БПП) Ігоря Павловського у справі про вбивство Гандзюк. Його вважають посередником між замовниками та організаторами злочину.