Український хакер вкрав біткоїнів майже на мільйон гривень і програв їх на ігрових автоматах

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Український хакер вкрав біткоїнів майже на мільйон гривень і програв їх на ігрових автоматах

Andre Francois / Unsplash

У Київській області затримали працівника британської біржі, який за кілька місяців вкрав біткоїнів на суму понад 720 тис. гривень. Про це повідомляє прес-служба кіберполіції України.

«35-річний житель Київської області здійснював технічну підтримку британської біржі з онлайн обміну криптовалют. Маючи доступ, зловмисник скористався своїм становищем і викрав кошти з Bitcoin і різних Altcoin-рахунків клієнтів. Таким чином, за кілька місяців, йому вдалося заробити понад півмільйона гривень», — йдеться в повідомленні.

Кіберполіція України

Поліція також озвучила схему, за якою діяв шахрай. Спершу він підбирав облікові записи з криптобіржі, які протягом тривалого часу не відвідували свої акаунти, і в яких не була включена багатофакторна автентифікація.

Після цього він здійснював підміну резервних електронних адрес, що давало можливість отримати доступ до гаманця.

«Наразі встановлена сума збитків, що в еквіваленті становить понад 720 тисяч гривень. Отримані від злочинної діяльності засоби молодик витрачав на участь в азартних іграх і на віртуальні симулятори ігрових автоматів», — підкреслено в повідомленні.

Кіберполіція України

  • Московський суд виніс вирок у справі хакерів, яких звинуватили у крадіжці мільярда рублів з великих російських банків. Лідер групи, громадянин України Юрій Лисенко отримав 13 років суворого режиму, а решта 13 членів групи — від 6 років умовно до 10 років вʼязниці.
  • Кіберполіція викрила групу з чотирьох українців, які створили і підтримували діяльність відомого в «даркнеті» (закритому сегменті інтернету, в якому звʼязок здійснюється безпосередньо між користувачами) ресурсу xDedic, який дозволяв користувачам продавати і купувати доступ до зламаних серверів.