До 10 см снігу. Киянам обіцяють завтра рясні опади

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

12 лютого у Києві очікують сильні опади з налипанням мокрого снігу, повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За інформацією Укргідрометцентру, 12 лютого вдень очікується сильний мокрий сніг, приріст покриву може скласти 7—10 см. Крім того, в Києві на дорогах місцями можлива ожеледиця, вітер північно-західний, 7—12 м/с. Температура повітря вночі та вдень 0 ... + 2 градуси.

Про погіршення погодних умов попереджає і «Укравтодор». «12 лютого вночі у Чернівецькій області, вдень у Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Полтавській областях значні опади, переважно у вигляді мокрого снігу (приріст снігового покриву 6—12 см), налипання мокрого снігу, що відповідає І рівню небезпеки, жовтому). Просимо враховувати цю інформацію під час планування своїх подорожей!», — йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляє ДСНС, до кінця доби 11 лютого у столиці очікуються пориви вітру 15—18 м/с (I рівень небезпеки, жовтий).

  • Наприкінці січня в Україні через сильні снігопади синоптики оголосили штормове попередження в 11 областях України. Через снігопади і поривчастий вітер був ускладнений проїзд на більшості трас. У низці українських областей ввели обмеження на проїзд вантажівок. Сніг майже цілком паралізував рух у Києві. Також фіксували велику кількість ДТП.